DYI

Oil pulling – Dinți mai albi și mai sănătoși?

Detoxifierea dinților folosind uleiuri vegetale (de exemplu uleiul de cocos) se numește oil pulling. Am citit destul de mult despre această metodă, destul de recent descoperită. Unii oameni sunt entuziasmați și jură că au obținut rezultate, alții sunt sceptici, motivând că nu există suficiente date pentru a confirma sau infirma metoda. Dar toți par să fie deacord că rău nu poate face, așa că m-am hotărât să încerc.

Ideea de bază pentru oil pulling este să iei o lingură de ulei (eu am încercat cu ulei de cocos, pentru că aveam în casă) și să-l plimbi prin gură timp de 20 de minute (nu mai mult), cu mare grijă să nu-l înghiți. Ulterior scuipi uleiul (la coșul de gunoi sau WC, nu în chiuvetă), clătești gura cu apă călduță și te speli pe dinți normal. Procedura trebuie făcut dimineața, înainte de a mânca sau a bea ceva.

Adepții spun că această metodă (repetată de 3-4 ori pe săptămână) albește dinții, previne căderea lor, te scapă de respirația urât mirositoare, vindecă sângerarea gingiilor, reduce inflamațiile și previne apariția cariilor. În general sunt destul de sceptică la metode miraculoase care vindecă orice, dar, fiindcă nu păreau sa existe efecte adverse, am zis să încerc o perioadă.

Pentru ușurință, am topit o cantitate de ulei de cocos, am turnat amestecul într-o tavă de făcut gheață, am adăugat o picătură de ulei esențial de mentă în fiecare cub (atenție să fie pentru uz intern), și le-am băgat peste noapte la congelator.

Deocamdată,  fac acest oil pulling de 2 săptămâni și pot să spun că dinții mei sunt vizibili mai albi și parcă și tartrul s-a mai dus, dar vă voi ține la curent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *