Redu

Risipa de mâncare (2)

În contextul în care peste 700 de milioane de oameni nu își permit să mănânce cât ar trebui, faptul că, în țările dezvoltate, o treime din mâncarea produsă este aruncată este incredibil de trist. Evident, mare parte din aceasta risipa de mâncare este produsă de supermaket-urile care aruncă produse aproape de data de expirare (chiar dacă ele sunt încă bune) sau legume și fructe care nu ating un anume standard de „frumusețe”, dar și noi, consumatorii individuali contribuim, din plin, la asta.

Am povestit, mai demult de câteva sfaturi pentru a reduce cantitatea de mâncare aruncată și, aplicându-le, ați observat că aruncați cu mult mai puțină mâncare. Hai să mergem puțin mai departe și să mai încercăm câteva.

Morcovii, pătrunjelul, cartofii sunt legume pe care majoritatea oamenilor le curăță de coajă, dar, dacă sunt spălate foarte foarte bine, acest lucru nu este necesar. Economisești timp și mare parte din proprietățile nutrivite se găsesc în coajă. Pentru unele rețete, să cureți legumele și fructele e necesar, dar poți folosi cojile și resturile pentru a-ți face un smoothie bun.

Găsește întrebuintări noi pentru lucruri pe care, deobicei, le arunci. Zațul de cafea sau cojile de lămâie pot fi folosite ca ingrediente pentru scrub-uri, resturile de supă sau unele mâcăruri pot fi un snack foarte bun pentru câinele sau pisica ta (verifică cu veterinarul în prealabil ce poate sau nu mânca animalul), iar sâmburii de la diverse fructe pot fi plantați (de către cei care știu ce fac sau știu să google).

Înainte de a pleca într-o călătorie, donează sau dăruiește sau dăruiește produsele sau mâncarea care va expira până la întoarcerea ta. Toți avem câtiva prieteni care s-ar bucura să sară peste o excursie la supermarket sau o după-masă de gătit, sau, poți să le donezi către centre care oferă mâncare caldă oamenilor fără adăpost.

Idei mai sunt, dar deocamdată poți începe prin a le pune pe acestea în aplicare și ne vom reauzi, probabil, pentru partea a treia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *