Diverse

12 rezoluţii pentru 12 luni

Schimbarea unui mod de viaţă poate fi copleşitoare şi descurajantă dacă decidem să facem totul dintr-o dată, de aceea majoritatea rezoluţiilor de anul nou sfârşesc brusc pe la mijloc de februarie. În schimb, pentru a crea o transformare durabilă, ar fi bine să începem cu paşi mici, adăugând treptat schimbări care să se integreze în viaţa noastră. Atunci, în loc de o listă de rezoluţii pentru 1 ianuarie, o idee mai bună ar fi să ne stabilim 12 rezoluţii pentru 12 luni ale anului.

Ianuarie – Informează-te asupra posibilităţilor de reciclare din oraşul tău şi crează-ţi propriul sistem de reciclat.

Februarie – Refuză orice ustensile de plastic când comanzi mâncare. Poţi avea la tine tacâmuri pe care le poţi spăla ulterior sau termos pentru cafea care se poate reumple.

Martie – Analizează şi conştientizează risipa de apă sau de curent pe care o faci prin casă. Stinge luminile când ieşi dintr-o încăpere, stinge apa cât te speli de dinţi şi

Aprilie – În această lună, spune NU PETurilor. Bea apă de la robinet (filtrată sau nu) şi înlocuieşte sucurile din magazine cu cele făcute acasă.

Mai – Fă-ti o listă de magazine care comercializează alimente vrac şi vizitează-le o dată sau de două ori pe lună pentru provizii, bineinţeles având la tine borcane şi plase refolosbile.

Iunie – În loc de a cumpăra CDuri, DVDuri sau reviste, foloseşte internetul şi descarcă în mod legal materialele în format digital.

Iulie – Cere furnizorilor tăi de servicii să emită facturile şi atenţionările în format electronic, pentru a reduce consumul de hârtie.

August – În locul prosoapelor de hărtie pe care le foloseşti şi le arunci, foloseşte prosoape din material, care pot fi spălate de câte ori este nevoie.

Septembrie – Informează-te în momentul în care faci cumpărături asupra produselor şi companiilor pentru care optezi şi alege produsele care au cel mai mic impact asupra mediului.

Octombrie – În locul clasicelor agende foloseşte-ţi telefonul sau calculatorul pentru a lua notiţe, a face listele de cumpărături sau pentru a-ţi nota activităţi-le în calendar.

Noiembrie – Încearcă să cultivi acasă, în ghiveci plante de care ai nevoie zilnic la gătit (pătrunjel, mărar, mentă, busuioc) în loc să le cumperi din piaţă.

Decembrie – În luna cadourilor, schimbă modul în care împachetezi cadourile pe care le dai celor dragi: foloseşte hârtie de ziar, bucăţi de material sau pungi din hârtie reciclată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *