Reciclează

Reciclează-ți părul

Când ne gândim la lucrurile pe care le putem recicla, sticle de plastic, ambalaje de hârtie, haine, rareori ne gândim că o parte din noi, din corpul nostru, poate fi reciclat. Sună ciudat, dar e adevărat, și este vorba despre păr.

Doar în România, mii se oameni sunt diagnosticați cu cancer și trec prin tratamente dureroase, chinuitoare, atât fizic cât și psihic. Unul din efectele secundare cele mai vizibile ale tramentelor este pierderea părului, iar achiziționarea unei peruci de calitate este foarte costisitoare pentru oameni ale căror finanțe sunt oricum greu puse la încercare.

De aceea, după un model internațional, există fundații în România care, în parteneriat cu saloane de înfrumusețare, colectează păr natural și confecționează peruci pe care mai apoi le donează persoanelor afectate de această cruntă boală. O astfel de organizație este Fundația Renașterea iar, pe site-ul lor există o listă de saloane unde, după o schimbare pe look, poți dona părul proaspăt tuns.

Nu există resticții referitor la grosimea firului de păr sau la culoarea acestuia, dar este important ca lungimea lui să fie de minim 15 cm.

Așa că, data viitoare când simți nevoia unei schimbări de look, caută un salon care ”reciclează” părul tăiat și ajută bolnavii din țară să recapete puțină normalitate în viața lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *