DYI

DYI: Dischete demachiante reutilizabile

Suntem femei și ne machiem, unele în fiecare zi, altele doar pentru ocazii speciale sau când reușim să ne trezim în timp util înainte de a pleca la servici. Și, ceea ce e și mai important, ne demachiem sau ne curățăm tenul în fiecare seară, înainte de culcare. Cum o facem, asta depinde de la femeie la femeie, sau de la ten la ten. Unele folosim șervețele demachiante, altele dischete demachiante și demachiant. Ambele metode implică să aruncăm la gunoi șervețelele sau dischetele odată ce am terminat să le folosim și exact asta încerc să evit.

Așa că mi-am făcut singură dischete pentru demachiat reutilizabile. Am luat decizia asta din lipsă de opțiuni. În România găsești de cumpărat așa ceva, dar prețul mi se pare aberant: 2 dischete la 15-16 lei, plus transport. Enorm. Se mai găsesc și pe Etsy, la preț rezonabil, dar transportul până în România este de 3 ori mai mare decât prețul produsului, ceea ce mi se pare aberant.

2016-03-11 17.42.14 2016-03-11 18.09.11 2016-03-12 11.22.36 2016-03-12 11.23.20

Ce am făcut eu a fost să merg la un magazin de materiale / țesături și să cumpăr de acolo niște material, pe care am dat 11 lei. E ok bumbac, sau flanel, ideea e să fie cât mai moale și absorbant. L-am tăiat apoi în formă de cerc (se poate și dreptunghiuri sau pătrate pentru simplitate) și am cusut de mână  câte 2 cercuri unul peste celălat. Se poate și cu mașina de cusut, dar capabilitățile mele de a coase în cerc lipsesc cu desăvârșire. Am făcut vreo 30 de dischete și să le cos de mână a durat cât ultimele 3 episoade din Lost (deci rezonabil).

Am făcut destule cât să le pot spăla o dată la 2 săptămâni, într-un săculeț pentru spălat ruf delicate, deodată cu prosoapele și cârpele de curățenie, la temperatură mai mare și fără balsam (pentru a-și păstra proprietățile absorbante).

Spor la treabă.

3 thoughts on “DYI: Dischete demachiante reutilizabile

  1. Super fain blogul, sunt sustinatoare a stilului de viata ZERO deseuri, si mai ales ZERO plastic ;). Voi incerca si eu sa-mi fac propriile dischete demachiante, faina idee !

  2. Aceeasi senzatie am avut si eu, 15 lei pt 2 dischete? Mai ales ca voiam sa cumpar macar 6…
    Ma bucur ca am descoperit postarea aceasta, o sa procedez la fel.
    Multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *